Skip to content

Kurser /
Hur du tjänar pengar och är hållbar - samtidigt!

Boka direkt

Datum: 2023-04-19 - 2023-04-19
Kategori: Inspirationsseminarium
Ort: Online

Boka

 

Hur du tjänar pengar och är hållbar - samtidigt!

Välkommen till ett webbinarium om cirkulära affärsmodeller och digitalisering. Här kommer vi gå igenom vad cirkulär ekonomi är, varför det är relevant för företag och hur digitalisering och hållbarhet hänger ihop.

Cirkulär ekonomi är sättet vi kommer att göra affärer på framöver i hela världen. Och digitalisering spelar en viktig roll i fråga om affärsmöjligheter. Under detta webbinarium vill vi inspirera dig kring affärsmöjligheter i en digital cirkulär ekonomi.

DIGITALISERING SOM MÖJLIGGÖRARE

En av digitaliseringens viktigaste roller är att frikoppla erbjudandet från den fysiska produkten. Detta är bara i sin linda och det händer mycket och det kommer sannolikt att växa fram allt mer snarare än att det sker över en natt. Till slut har vi ställt om utan att riktigt tänka på det, men det är bråttom. Några av de punkter som kommer att påverkas genom digitaliseringen i en cirkulär ekonomi är:

  • Goda kundupplevelser och digitala touchpoints
  • Transaktionsplattformar
  • Marknadsplatser
  • Datardriven affär
  • Spårbarhet, produktdata, analys
  • Automatisering med computer vision och AI
  • Integration av affärsprocesser med hjälp av IT

Tid: Onsdagen den 19 april, kl. 10:00-12:00.
Plats: Online
Målgrupp: Alla intresserade av frågan i Västra Sveriges teknik- och industriföretag.
Boka din plats: Hur du tjänar pengar och är hållbar - samtidigt! (magnetevents.com)

OM FÖRELÄSARNA

Under förmiddagen kommer du få lyssna till Pernilla Dahlman, Senior rådgivare cirkulär affärsinnovation, RISE Sustainable Business och Josefina Sallén, fokusområdesledare och coach Cirkulär Omställning vid RISE Sustainable Business. Deras arbete på RISE handlar i stort om att få omställningen från en linjär till en cirkulär ekonomi att gå fortare än i dag.

Forelasare RISE

OM RISE SUSTAINABLE BUSINESS

RISE Sustainable Business jobbar med handlingskraftig forskning om cirkulära affärsmodeller och tjänstefiering.
De bidrar till hållbar utveckling genom att driva på lönsam förändring i organisationer. Det uppnås genom att tillsammans med organisationer i Sverige skapa miljömässigt och ekonomiskt överlägsna lösningar. Lösningar som är så framgångsrika att de kommer att imiteras runt om i världen och driva hållbar utveckling. De är en kunskapspartner för toppchefer med uppgift att skapa hållbara nya affärer. De arbetar nära förändringsagenter och pionjärer som söker kunskap och verktyg för att minska osäkerheten för affärsinnovation mot tjänstefiering och radikala resursproduktivitetsförbättringar.

Här kan du se Josefina kort beskriva vad cirkulär ekonomi är.Vill du veta mer?

Vår projektledare Olle har full koll på allt kring detta seminarium. Kontakta honom gärna vid eventuella frågor eller funderingar.

Olle Söderqvist
Projektledare
olle.soderqvist@iucvast.se
0762 13 21 52